ØKO-TEX® TRYGGE TEKSTILER

ØKO-TEX® er en av verdens mest kjente og mest veletablerte organisasjoner for testing av produktsikkerhet når det gjelder skadelige stoffer i tekstiler, skinn og tilleggsmaterialer. ØKO-TEX® 100-standarden er ingen "øko-etikett", men tester at produkter ikke inneholder kjemikalier vi vet er helseskadelige.

Kravene i denne standarden avhenger av den tiltenkte bruken av sluttproduktet og er inndelt i fire ulike produktklasser:

Produktklasse I: Produkter for barn opptil 3 år (undertøy, bodyer, sengetøy, frottéprodukter, osv.)

Produktklasse II: Produkter der en stor del av overflaten kommer i direkte kontakt med huden (undertøy, sengetøy, T-skjorter, sokker, osv.)

Produktklasse III: Produkter som ikke er i direkte kontakt med huden, eller der bare en liten del av overflaten kommer i direkte kontakt med huden (jakker, kåper, osv.)

Produktklasse IV: interiørprodukter (gardiner, duker og løse møbeldekker, osv.)

Blåkläder krever at alle delmaterialer og komponenter oppfyller kravene i produktklasse II, inkludert jakker og kåper. Dette betyr at plagg fra Blåkläder er trygge å bruke direkte mot huden. Det er ikke bare for bæreren av sluttproduktet det er positivt med ØKO-TEX®-testede produkter. Alle som kommer i direkte kontakt med materialene og det ferdige produktet under sying, lagerbehandling og salg, drar også nytte av det begrensede innholdet av kjemikalier.

 

OEKO-TEX® website