poster

BÆREKRAFTIG TRANSPORT FORUTSETTER FULLE CONTAINERNE

Vi vet at transporten vår setter et klimaavtrykk på kloden. Derfor arbeider vi for at alle containere vi sender ut fra fabrikkene som produserer Blåkläder-plagg, skal være fylt til randen. Det lar seg gjøre dels fordi vi jobber med få og nøye utvalgte fabrikker og dermed har kontroll over hele verdikjeden, og dels fordi vi ved å planlegge godt og ligge i forkant kan velge bort dyrere og mindre klimavennlige alternativer, slik som flyfrakt.

Med vår velutviklede logistikkvirksomhet og det automatiserte lageret vårt i Svenljunga har vi full kontroll på plaggene ned til minste detalj. Dermed kan kundene våre konsentrere seg om virksomheten sin og ha tilgang på arbeidsklær just-in-time uten unødvendige ventetid og forsinkelser. Det kaller vi bærekraftig.

Vi følger med på diskusjonene rundt plastens funksjon og betydning, og for oss er det alltid en balansegang. Vi bruker plast av to grunner: dels for å hindre at plaggene skitnes til under logistikk, lagring og håndtering, dels for å sikre tørre omgivelser for klærne under frakt og lagring. Vi bruker også avfuktere for å forebygge mugg og vond lukt. Plastens globale miljøavtrykk er mindre enn om plaggene hadde blitt dårlige og måtte saneres før bruk.

Hvis vi ikke hadde brukt plast, hadde vi risikert muggangrep og følgelig at plagg måtte kasseres. Produksjonskostnaden for en plastpose er ekstremt mye lavere enn kostnadene ved kassering av et ferdig plagg. Ut fra det perspektivet er det mer bærekraftig å pakke klærne i plast. Alle plastposene vi bruker, er gjenvinnbare, og vi sender all transparent plast til gjenvinning.

Vi tar også ansvar for kartongene som brukes som emballasje, og per i dag kan mellom 60 og 65 prosent av alle kartonger fra produksjonen gjenbrukes.

Blåkläders hovedkontor

Postboks 188

1501 Moss

Åpningstider

Man-Fre 08:00-16:00

Besøksadresse

Solgaard Skog 110

1599 Moss

© 2024 Blåkläder AS/AB - forbeholdt alle rettigheter.