Bærekraft
BECAUSE TOMORROW MATTERS

Bærekraft er en verdi som alltid har vært dypt forankret hos oss. Helt siden Blåkläder ble til i 1959 har vi produsert bærekraftige arbeidsklær. Siden den gang har bærekraftstankegangen blitt styrket og i dag gjennomsyrer den alle deler av den verdensomspennende organisasjonen vår. Vi tror på bærekraft. For morgendagen er det som teller.

BLÅKLÄDERS SUSTAINABILITY REPORT

GRØNNE FABRIKKER

I Blåkläder har vi bærekraftstenkningen i blodet. Vi er derfor ekstra stolte over at fabrikken vår i Myanmar er tildelt sertifiseringen LEED Platinum, som er det høyeste nivået i LEED Green Buildings-sertifiseringen for miljømessig bærekraftige konstruksjoner – en definitiv milepæl i vårt løpende bærekraftsarbeid.

 

VI TAR SOSIALT ANSVAR

For oss i Blåkläder handler bærekraft om mer enn miljø. Det sosiale ansvaret vi tar, er det som virkelig definerer oss. Derfor mener vi at trygge ansettelsesforhold, tilgang på helsetjenester og langsiktig støtte til lokalsamfunnet der vi er til stede, er en selvfølge.

 

VI TENKER LANGSIKTIG

Solen er en forutsetning for vår eksistens og en tilnærmet uendelig energikilde med liten klimapåvirkning. Med solcellepaneler, vannkjølte klimaanlegg og et redusert vannforbruk tar vi ansvar for klesproduksjonen vår og klimaavtrykket denne setter, på lang sikt.

 

poster
SUSTAINABLE CARGO

Alle containere er fylt til randen.

OVER 60 YEARS OF DEDICATIONTO SUSTAINABLE WORKWEAR

KVALITET

I Blåkläder vet vi at det viktigste vi kan gjøre for å redusere klimapåvirkningen vår, er å sørge for at arbeidsklærne kan brukes så mye og lenge som mulig. Når klærne holder høy kvalitet, kan vi dessuten redusere antall produserte plagg per person.

SERTIFISERINGER

Skritt for skritt og dag for dag arbeider vi i Blåkläder for å gjøre virksomheten mer bærekraftig. Det er imidlertid ikke gjort over natten å bli en fullt ut bærekraftig bedrift, for bærekraftige arbeidsklær omfatter i dag mye mer enn bare kvaliteten på plaggene.

KJEMIKALIER

Å bruke en kjemisk behandling for å gi et plagg bestemte egenskaper virker kanskje ikke som en god idé, og snarere noe man bør unngå. Men når det ferdige plagget skal beskytte brukeren mot risikoer som varme, flammer eller kjemikaliesprut, må vi tenke annerledes ved produksjon av tekstilene.

EN BÆREKRAFTIG POSISJON

For oss i Blåkläder er bærekraft nøkkelen, og vi tror at det går hånd i hånd med god virksomhet. Hvis du ønsker å finne ut mer om vårt bærekraftsarbeid, svarer jeg gjerne på spørsmålene dine.

 

ANN CARLSSON
SUSTAINABILITY MANAGER

ann.carlsson@blaklader.com

BETTER COTTON INITIATIVE

SORTIMENT

NETTBUTIKK

Telefonnummer:
+47 69 27 60 60
Faksnummer:
+47 69 27 60 90

Blåkläders hovedkontor

Box 188

1501 Moss

Opening Hours

Mandag-fredag 08:00-16:00

Besøksadresse

Solgaard Skog 110

1599 Moss

© 2023 Blåkläder AS/AB - forbeholdt alle rettigheter.