poster
FORDI MORGENDAGENBETYR NOE

En voksende befolkning. Felles og begrensede ressurser. Dette gir oss et tydelig ansvar for å jobbe hver dag for at fremtidige generasjoner skal bidra til en sirkulær økonomi og forbruk som holder ressursene innenfor samfunnets kretsløp i stedet for å bli avfall.

Blåkläder-plagg blir bærekraft-merket

I Blåkläder er vi stolte av å meddele at flere av våre plagg nå har mottatt det uavhengige og internasjonalt anerkjente bærekraftsmerket, Øko-Tex Made in Green. Vi forventer at i løpet av kort tid vil over halve sortimentet vårt motta den samme bekreftelsen på at vi ivaretar vårt ansvar innen klima, samfunn og minimal bruk av skadelige stoffer.

VÅRT ETHOS

Å ta bærekraft på alvor innebærer mye arbeid, store utfordringer og tøffe beslutninger. For hvert ja finnes det tusen nei. Dette arbeidet tar vi oss av på vegne av kundene våre. Vi prøver, feiler og lærer. Vi tar de vanskelige valgene og de upopulære beslutningene. Vi sier nei – slik at du slipper.

Blåkläder er et familieeid selskap, som vi alltid har brydd oss om, på samme måte som vi bryr oss om alle som arbeider her – som en del av storfamilien: Med mye kjærlighet, store forventninger og den støtten som trengs for at vi skal oppnå vårt fulle potensial. Men mest av alt ønsker vi et sunt selskap, sterkt og fullt av selvtillit – og tøft nok til å si nei. Både i dag og i morgen.

I tre generasjoner har vi gått vår egen vei – og strukket oss langt for å integrere langsiktig ansvarlighet og holdbarhet i hvert enkelt ledd i verdikjeden og i hver minste detalj av produktene våre. Vi mener at et bærekraftig selskap ikke bare
er noe man er eller ikke er. Det er en kontinuerlig prosess der vi hele tiden optimaliserer virksomheten til det beste for menneskene, planeten og lønnsomheten.

Vi sier nei til overforbruk av dårlig arbeidsklær. Vi sier nei til kortsiktige gevinster, forhastede beslutninger, midlertidige løsninger og meningsløse quick-fix-løsninger. Vi sier ja til holdbare produkter, gode relasjoner og langvarige partnerskap. For oss er det den eneste bærekraftige veien fremover.

Vi sier nei til mange ting – slik at du slipper.

Vi jobber mot mer åpenhet:Slik forholder vi oss til åpenhetsloven

GRØNNE FABRIKKER

I Blåkläder har vi bærekraftstenkningen i blodet. Vi er derfor ekstra stolte over at fabrikken vår i Myanmar er tildelt sertifiseringen LEED Platinum, som er det høyeste nivået i LEED Green Buildings-sertifiseringen for miljømessig bærekraftige konstruksjoner – en definitiv milepæl i vårt løpende bærekraftsarbeid.

VI TAR SOSIALT ANSVAR

For oss i Blåkläder handler bærekraft om mer enn miljø. Det sosiale ansvaret vi tar, er det som virkelig definerer oss. Derfor mener vi at trygge ansettelsesforhold, tilgang på helsetjenester og langsiktig støtte til lokalsamfunnet der vi er til stede, er en selvfølge.

VI TENKER LANGSIKTIG

Solen er en forutsetning for vår eksistens og en tilnærmet uendelig energikilde med liten klimapåvirkning. Med solcellepaneler, vannkjølte klimaanlegg og et redusert vannforbruk tar vi ansvar for klesproduksjonen vår og klimaavtrykket denne setter, på lang sikt.

poster
KORT OG EFFEKTIVVERDIKJEDE

Vi begrenser antall partnere i vår verdikjede. Faktisk våger vi å si at nøkkelen til genuint bærekraftig arbeid i en verdikjede er å ha nære forbindelser og tilgang til alle leverandører. Et begrenset antall nøye valgte leverandører er grunnlaget for et høyt nivå av transparens i en verdikjede. Den totale leverandørbasen vår teller færre enn 100 partnere. I vår bransje er det ikke uvanlig at selskaper har 5–10 ganger så mange. Fra vårt ståsted er dette måten å gjøre det på.

EN BÆREKRAFTIG POSISJON

For oss i Blåkläder er bærekraft nøkkelen, og vi tror at det går hånd i hånd med god virksomhet. Hvis du ønsker å finne ut mer om vårt bærekraftsarbeid, svarer jeg gjerne på spørsmålene dine.

 

ANN CARLSSON
SUSTAINABILITY MANAGER

ann.carlsson@blaklader.com

Blåkläders hovedkontor

Postboks 188

1501 Moss

Åpningstider

Man-Fre 08:00-16:00

Besøksadresse

Solgaard Skog 110

1599 Moss

© 2024 Blåkläder AS/AB - forbeholdt alle rettigheter.