poster

I ALL EVIGHET

For oss oppe i det kalde nord har solen en spesiell betydning: Den gir oss kraft og energi. Det er noe vi utnytter og bruker i alle deler av den verdensomspennende organisasjonen vår. Hvert år produserer Blåkläder flere millioner klesplagg, og rundt halvparten av dem blir til ved våre fabrikker. I dag kommer nærmere halvparten av strømmen i systuene våre fra solenergi. 50 prosent av symaskinene er med andre ord soldrevne. Vi nøyer oss imidlertid ikke med det. Solenergi er ikke bare miljøsmart, det er også kostnadseffektivt – vi kaller det «sun-win».

For oss handler bærekraft ikke bare om de ferdige plaggene, men om veien dit. Etter 60 år i bransjen har vi lært å gjøre det vi kan for å produsere bærekraftig. Vi har derfor lagt ned en betydelig innsats for å finne ut hvordan vi kan kutte energiforbruket og samtidig opprettholde de høye kvalitetskravene våre. Solen som naturlig energikilde var – bokstavelig talt – en lysende idé.

Foruten solcellene som driver fabrikkene, er takene i produksjonen utstyrt med kupler for lysinnslipp, såkalte Prismatic Skylights. De slipper naturlig sollys inn i lokalene, samtidig som varmen og UV-strålingen blir igjen på utsiden. Automatiske sensorer aktiverer LED-belysningen når det skyer over eller mørkner ute. Resultatet er lavere strømforbruk og en lysere og triveligere arbeidsplass.

Med et moderne solcelleanlegg kan vi produsere dobbelt så mye energi som for bare ti år siden, så beslutningen var enkel. Vi fortsetter å ekspandere med fornybar strøm som energikilde for fremtiden. Dette er også viktig for å posisjonere oss i arbeidet for å bli den mest bærekraftige globale aktøren på markedet – nå og i fremtiden.

“ Vi lener oss ikke tilbake, men tar fullt ansvar for løftet om å bli litt mer bærekraftige hver dag!”

Anders Carlsson, CEO, Blåkläder

Blåkläders hovedkontor

Postboks 188

1501 Moss

Åpningstider

Man-Fre 08:00-16:00

Besøksadresse

Solgaard Skog 110

1599 Moss

© 2024 Blåkläder AS/AB - forbeholdt alle rettigheter.